lower back pain
Fonturi utilizate în web design

Fonturi utilizate în web design

Fonturile utilizate în grafica unui site au un aspect foarte important în ceea ce vizează mesajul transmis către vizitatori.  Fiecare font utilizat în parte are semnificaţia sa şi poate transmite un anumit mesaj vizitatorului. 

 

Se întîlnesc 6 tipuri de fonturi pe care le puteţi folosi într-un site

1. Fonturi Serif – sunt fonturi ale căror litere au terminaţii decorative, cel mai cunoscut este Times New Roman, mai nou acesta fiind înlocuit de Cambria pe sisteme windows. 

2. Fonturi sans-serif – sunt fonturi care nu au diverse terminaţii decorative pe literele sale, cel mai cunoscut este Arial.

3. Fonturi Monospace – sunt fonturi care arată similar cu textul realizat cu ajutorul  unei maşini de scris. Fontul cunoscut de windows este Courier New. 

4. Fonturi Handwriting – sunt fonturi care simulează textul scris de mînă, în general fonturi caligrafice. Cele mai cunoscute fiind cele Comic Sans MC sau Monotype Corsiva. 

5. Fonturi decorative – sunt fonturi specific care nu au o regulă anume, acestea variază de la simple pînă la fonturi cu litere foarte complexe. Cel ma cunoscut este Impact. 

6. Fonturi Symbol – aceste fonturi nu sunt relevante pentru webdesign însă au categoria pentru rigurozitate. Cele mai cunoscute sunt Webdings şi Windings.  

 

 

Read 1955 times

София Дървен материал цени

София Дъски цена