lower back pain
Funcţionalitatea unui website

Funcţionalitatea unui website

Cind ne gindim la funcţionalitatea unui website, nu trebuie să ne gîndim la trenduri ca şi HTML5, care smartphone/tableta are cea mai buna cotă de piată sau faptul ca pe smartphone/tableta se acordă în momentul de faţă cea mai multă atenţie cînd se crează un website. Totul porneşte de la URL.

 

URL-ul (Uniform Resource Locator) este acel şir de caractere care îl scriem toţi în bara de adrese a browser-ului preferat, ex: www.google.com sau www.facebook.com . URL-ul este prezent în vieţile noastre de undeva din 1994, dar a suferit modificări majore în ultimii 20 de ani. Totul se învîrte în jurul acestuia!

Ce face defapt URL-ul?

Acesta transmite server-ului unde exact unde găsim o pagină. Să încercăm să despicam URL-ul urmator: http://www.siteweb.md/en/blog. Prima parte, după cum am mentionat mai sus, o ştie toata lumea, este adresa web unde dorim să intrăm, în cazul acesta http://siteweb.md/en/, a doua parte, /en este un director, iar in cazul acesta, ii spune site-ului ca noi dorim să navigam în limba engleză, iar a treia parte, /blog/, este un sub director care, la rîndul lui, trasmite website-ului să încarce pagina respectivă, “Blog“;

URL-ul construieşte legăturile între pagini, ba chiar între website-uri, de unde şi expresia “The Web” (en. pînză, reţea).

 

Read 1711 times

София Дървен материал цени

София Дъски цена