Print this page

Ce reprezinta un CMS?

Conceptul CMS vine de la Content Management System şi semnifică realizarea unui site web care poate lucra ca un sistem de administrare de conţinut. CMS-ul este folosit pentru a adăuga, a updata sau a şterge informaţiile  fără de a cunoaşte un limbaj sau tehnologie informaţională. 

 

În general CMS-urile sunt bazate pe conceptul de web 2.0. Există numeroase CMS-uri, ce oferă o mulţime de posibilităţi, însă cele mai importante CMS-uri  şi mai uşoare sunt următoarele: 

1. WordPress – este cel mai simplu exmplu de web 2.0, fiind cea mai cunoscută temă de blogging. WordPress  oferă o mulţime de posibilităţi de a schimba site-ul în orice modalitate dorită, folosindu-vă de teme create de alţii, şi de plugin-uri uşor de instalat

2. Drupal – Acesta poate fi folosit pentru o varietate de lucruri. Printre principalele avantaje se încadrează „Collaborative Book” ce permite crearea unei cărţi virtuale, de asemenea, folosind Drupal este foarte uşor de a personaliza  „look-ul” paginii voastre web.

3. Joomla – permite utilizatorului să creeze aplicaţii puternice web online. Iată citeva exemple de site-uri ce funcţionează cu Joomla: magazine online, mici afaceri online, portale de comunităţii, website-uri personale sau personalizate. De-asemenea Joomla a făcut încredibil de simplă aşezarea reclamelor de tip banner pe website-ul propriu, prin aplicaţia Banner manager. 

4. Symphone – oferă utilizatorului suportul necesar pentru a crea orice tip de website. Este foarte uşor de a crea un simplu blog, un site de ştiri sau si o reţea socială. 

5. Pligg - acesta este un CMS foarte cunoscut, fiind o platformă de social networking ce încurajează utilizatorii să acceseze site-ul. Pligg este ideal pentru o reţea socială, avînd opţiuni de grupuri, mesaje private, sistem pentru comentarii avansat.  

 

Read 6815 times