Print this page

Google AdSense şi spoturile publicitare pentru promovarea online!

Google AdSense  este o cale relativ simplă, de a acumula bani afişînd spoturi publicitare pe site-urile dvs. Google AdSense vă pune la dispoziţie un număr imens de formate pentru publicitate, ca de exemplu: imagine, text sau mai nou apărut formatul de video. Înserarea reclamelor în pagină este un procedeu foarte simplu.

 

Google AdSense vă oferă  posibilitatea să specificaţi tipul de reclamă, formatul, culorile după care aceasta se generează. Cea mai bună plasare a publicităţii Google variază de la o pagină la alta şi depinde de conţinut. Atunci cînd căutaţi unde să plasaţi publicitatea, luaţi în vedere următoarele:

- Ce încearcă să obţină sau să afle vizitatorul pe site-ul meu?

- Ce parte a site-ului este mai interesantă pentru utilizator? 

- Care este comportamentul vizitatorilor cînd accesează o pagină?

- Cum plasez publicitatea, ca vizitatorii site-ului să nu părăsească pagina repede? 

- Cum încadrez reclama, astfel încît pagina să arate bine,  plăcut şi atrăgător pentru clienţi? 

Analizaţi comportamentul vizitatorilor pe diferite pagini, şi care va fi cel mai vizibil punct şi mai eficient pentru ei. Anumite locaţii tind să fie mult mai eficiente decît altele. De asemenea, un lucru important al publicităţii online de succes este şi paleta de culori folosită. Nu există nici o regulă ce ţine de culorile alese, însă este bine să atrageţi atenţia vizitatorilor, nu să îi distrageţi. Selectaţi o culoare care să se potrivească cu design-ul site-ului dvs., dar care în acelaş timp să iasă în vedere. Există o varietate mare de formate pentru reclame, dacă varietatea de reclame este bine poziţionată pe pagină, aceste formate de reclame pot să vă aducă venituri bune. Pentru că reclama dvs, să aibă succes iată cum trebuie să procedaţi: 

- Nu utilizaţi setările stabilite de Google, personalizaţi-vă publicitatea.

- Poziţionarea este foarte importantă, plasaţi reclama în aşa mod încît să fie cel mai bine vizualizată. 

- Nu încercaţi să le cereţi vizitatorilor să dea click-uri pe reclama dvs.  - contra reconpensă. 

- Nu înseraţi reclama Ad Sense pe pagini goale. O reclamă bună înseamnă o afacere de succes. 

Read 1646 times