Print this page

Ce implică alegerea unui nume de domeniu?

Numele de domeniu trebuie, în primul rînd, sa fie uşor de reţinut – acesta, de fapt, este scopul principal, pentru ca un nume uşor de memorat va mări şansele că vizitatorii să vă descopere, dar şi sa se întoarcă pe site.

Aici, este recomandat, utilizarea extensiilor cu care vizitatorii sînt obişnuiţi – în Moldova, cele mai folosite extensii de domenii sunt .md şi .com, iar apoi, urmează net, org, biz, info, mobi etc. Un nume de domeniu mai are şi rolul de a atrage vizitatori din motoarele de căutare. Un domeniu cu numele web design. md va răspunde mai bine la cuvintele-cheie “web design” decît altul care nu are relevanţă. În privinţa extensiei, Google spune ca domeniile locale vor fi considerate prioritare – aşadar, în cazul Republicii Moldova, domeniile .md.

Alegeți un nume de domeniu care să fie unic și ușor de diferențiat. Dacă ați descoperit o variantă de nume foarte interesantă și există deja ceva foarte asemănător pe Internet, puteți avea probleme datorită confuziilor care pot apărea. Unicitatea este o condiție foarte importantă pentru a vă putea crea și dezvolta imaginea, implicit de a atrage vizitatori.

Evitați folosirea cratimelor și cifrelor în cadrul numelui de domeniu. Acestea îngreunează atît citirea cît și reamintirea.

Read 1925 times