Print this page

Despre Link-uri "nofollow" -Tag-ul nofollow

Nofollow este un atribut html care “instruieşte” motoarele de cautare sa nu considere acel link ca un “vot” pentru pagina spre care conduc.

Încercaţi să vă imaginaţi o pagină ca un recipient plin cu lichid, în cazul de faţă SEO Juice. În momentul în care postaţi un link în această pagină va apărea o cedare de seo juice către adresa spre care trimiteţi. Cu cît mai multe linkuri, cu atît cantitatea de seo juice care revine fiecărei pagini va fi mai mică.



SEO din pagina principală este împărţit în mod egal către subpaginile importante şi nu este trimis la subpaginile nesemnificative (ca de ex. Politica de confidentialitate, Înregistrare, Contact etc.) .

În general, subpaginile Politica de confidenţialitate sau înregistrare nu conţin informaţii foarte relevante din punct de vedere SEO şi putem “salva” o cantitate bună de SEO  folosind rel=”nofollow”. În acest mod, paginile principale vor avea o clasare mai bunĂ.

Iată cîteva din linkurile care ar putea fi publicate cu nofollow:

    -Paginile de Înregistrare, Autentificare sau Aţi uitat parola?
    -Logo : Foarte multe site-uri au un logo publicat ca imagine în header, ce trimite către pagina principală. Aceasta reprezintă o soluţie foarte bună din punct de vedere al navigării, dar în acelaşi timp ea produce şi o pierdere de seo .
    -Categoriile, RSS , tagurile – în general aceste pagini au parte numai de duplicate content.
    -Contact – dacă pagina are numai un formular de contact, atunci nofollow este necesar.
    -Copyright/Privacy/Feedback – zero ca valoare din punct de vedere SEO.

Read 1322 times