Print this page

Ce reprezintă RSS?

RSS (Really Simple Syndication sau Rich Site Summary) este un format standard, bazat pe XML, folosit pentru a facilita publicarea şi popularizarea conţinutului web.

Standard-ul RSS este folosit de majoritatea site-urilor de ştiri, şi în special de acele site-uri care pun în valoare conţinut proaspăt într-un timp scurt. Bineinţeles, standardul RSS poate fi folosit pentru absolut orice fel de informaţii ce pot fi prezentate sub formă de articole. Majoritatea blog-urilor prezente online au o sursa RSS pentru articolele publicate, sau chiar pentru ultimele comentarii adaugate.



Standardul RSS a fost făcut cunoscut datorită companiei UserLand (prin anul ‘97), si preluat ulterior de catre Netscape, fiind astfel folosit în cadrul portalurilor de ştiri proprii. La scurt timp, acesta a devenit principala modalitate de a schimba informaţii intre site-uri precum: BBC, CNN, Disney, Forbes, ZDNet.

Sursele RSS (feed-urile) ajută în mod direct în campania de promovare online, datorită faptului că poate genera trafic, fie prin utilizarea directă a acestora de către utilizatori, fie prin publicarea conţinutului acestora în reţele de distribuire a informaţiilor.

Din punctul de vedere al optimizării web, utilizarea unei surse RSS pe site-ul dvs. vă avantajează în mod indirect. Nu se poate spune că aceasta va ajută in procesul de optimizare, dar în mod cert vaă va ajuta în campania de marketing. Unul dintre avantajele majore ale acestei facilităţi este că vă puteţi informa vizitatorii site-ului fără că aceştia să îl viziteze propriu-zis. Iar, în cazul în care conţinutul informaţional pus la dispoziţie către clienţii site-ului este de o calitate ridicată, aceştia îl vor revizita cu siguranţă.



Read 1376 times