Print this page

Aspecte importante în alegerea cuvintelor cheie

Primul aspect este popularitatea, cît de des sunt cuvintele cheie căutate. Uneltele pentru determinarea popularităţii cuvintelor (altele decît cele de la Google) folosesc datele achiziţionate de la o serie de motoare de căutare mai mici împreună cu un set de algoritmi pentru a estima numărul de căutări realizate pentru anumite cuvinte. Recomandabil este să folosiţi atît “tool-ul” de la Google, cît şi alt soft pentru determinarea popularităţii cuvintelor cheie.



Al doilea aspect este reprezentat de competiţie. Studierea competiţiei începe cu analiza paginilor voastre web pentru a determina cît de competitiv este site-ul propriu, atît pentru cuvinte cheie generale, cît şi pentru cele specifice. Determinarea cuvîntului cheie potrivit se realizează parţial prin examinarea paginilor web bine clasate pentru cuvîntul cheie respectiv şi cît de competitive sunt acestea.

   - Nimeni, în afară de designerii motoarelor de căutare, nu cunoaşte modul în care fiecare motor de căutare determină cît de competitiv este un site sau o pagină web.
   - Fiecare motor de căutare foloseşte un algoritm diferit pentru a determina cît de competitiv este un site sau o pagină web.

Fără o analiză bună a cuvintelor cheie vizate, eforturile de optimizare web sunt ca şi cum aţi investi în gol.  Este posibil să alegeţi cuvinte cheie ce nu sunt căutate sau cuvinte cheie prea competitive pentru site-ul dvs. la momentul respectiv.

Read 1272 times